Helena

TIETOJA MINUSTA

Polkuni yrittäjäksi on sisältänyt useita mutkia ja monia polunhaaroja. Olen alkujaan ollut muusikko, huilunsoiton opettaja, mutta noin 35-vuotiaana, työperäisestä syystä, jouduin lopettamaan soittamisen. Sen jälkeen kouluttauduin terveydenhoitajaksi ja päädyin tekemään päihdetyötä. Päihdetyöstä siirryin pian kehittämään niin riippuvuuksiin liittyvää tiedonhallintaa kuin päihde- ongelmapelaamis-, mielenterveys- ja lähisuhdeväkivaltatyötä. Työtä tehdessäni jatkokouluttauduin jatkuvasti. Luonnon vetovoima kävi kuitenkin vastustamattomaksi ja 2020 aloin opiskelemaan luonto-ohjaajaksi Asikkalassa koulutuskeskus Salpauksessa, josta valmistuin elokuussa 2021. Syksyllä 2020 aloitin myös työnohjaajaopinnot, joista valmistuin keväällä 2022. Elokuussa 2023 valmistuin KSAK Oy:stä erä- ja luonto-oppaaksi sekä samalla EcoTraining-oppaaksi. 

Luontosuhteeni on ollut vahva lapsesta lähtien. Oman elämän pulmakohdissa olen turvautunut luontoon ja sen hoivaavaan voimaan. Selviytyminen hankalista elämänvaiheista herätti kiinnostuksen työnohjausta kohtaan. Miten minä voisin olla tukena jollekulle muulle samaan tapaan, kuin olen itse saanut tukea elämäni varrella useilta ihmisiltä? Työnohjaus on ammatillista vierellä kulkemista, jossa työnohjattava on oman elämänsä ruorissa – ihan niin kuin olen itse halunnut olla oman elämäni ruorissa.

Perheeni on paras voimavarani. Olen puoliso ja äiti, jonkinlainen anopintekelekin onneksi. Tämän lisäksi olen ollut emäntänä jo neljälle lapinkoiralle. Perheemme touhuista parhaan ja ajantasaisen käsityksen saa tutustumalla Hollolan Uistimen blogiin, jota Ari, aviomieheni, on pitänyt jo yli kymmenen vuoden ajan. Töiden lisäksi kalastaminen, luonnossa liikkuminen, mökkeily niin Lestijärvellä kuin Utsjoella täyttävät elämämme. Tälle pohjalle on hyvä rakentaa yritystä, oman näköistä Stimilonia.

Katso CV:ni täältä.